Δρ Θεόδωρος Κουτσούμπας

Ελληνικός Χρηματοοικονομικός Μεσολαβητής (Hellenic Financial Ombudsman)

Ο κ. Θεόδωρος Κουτσούμπας είναι Διδάκτωρ Νομικής και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου LL.M του Πανεπιστημίου Exeter του Ηνωμένου Βασιλείου, με εξειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Δίκαιο και το Δίκαιο της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Είναι τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος του πτυχίου Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Παρακολούθησε εξειδικευμένα σεμινάρια στην Ιαπωνική Επιχειρηματική Πρακτική ως υπότροφος του JETRO (JAPAN EXTERNAL TRADE ORGANIZATION) στο Τόκιο.
Έχει εργαστεί στον τραπεζικό τομέα για περισσότερα από 30 χρόνια εξειδικευθείς στους τομείς του Corporate Banking, της Λιανικής Τραπεζικής και των Τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων.
Εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος στη Διεύθυνση Private Banking και Dealing Room της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας.

Έχει εκπαιδευτεί στο Λονδίνο και αλλού στις αγορές σύνθετων επενδυτικών προϊόντων και παραγώγων της διεθνούς αγοράς.
Διετέλεσε επί σειράν ετών Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ασφαλιστικής εταιρείας ΑΣΤΗΡ ΑΑΕ, εταιρείας του ομίλου της ΕΤΕ, καθώς και επικεφαλής νομικής υπηρεσίας μεγάλης Ευρωπαϊκής ασφαλιστικής εταιρείας Ζωής.
Υπήρξε εκδότης της Επιστημονικής Επιθεώρησης «ΕΛΛΑΔΑ ΕΟΚ».
Eχει μετάσχει, ως ομιλητής, σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Είναι Δικηγόρος Αθηνών στον Άρειο Πάγο με εξειδίκευση στο Εμπορικό Δίκαιο, στο Τραπεζικό Δίκαιο, το Δίκαιο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, καθώς και το Δίκαιο του Καταναλωτή.
Έχει διδάξει Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και διετέλεσε ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης στο μεταπτυχιακό Εμπορικού Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και επιστημονικών μελετών και έχει συμμετάσχει στη δημοσίευση συλλογικών νομικών εκδόσεων στο χώρο του Εμπορικού Δικαίου, του Δικαίου των Τραπεζικών Συναλλαγών, της Ιδιωτικής Ασφάλισης και της Προστασίας των Καταναλωτών.